תבשיל מהיר של פול ירוק, פטריות, עגבניות ובצל

המתכונים הכי טובים הם אלו שמאלתרים ברגע מהמצרכים שיש בבית
חשוב כמובן לדאוג שתמיד יהיו כמה סוגי קטניות קפואות במקפיא, כדי שאפשר יהיה לבשל במהירות
הכי בריא וזול להכין את זה לבד, אבל אין שום בעיה גם לקנות קפואים בסופר ולשמור במקפיא
במתכון הבא השתמשתי בשקית של פול ירוק קפוא, בישלתי אותו קודם בנפרד כי רציתי שהתבשיל הסופי יתבשל רק מעט
הירקות עברו בישול קצר ונשארו רעננים
התוצאה היא תבשיל קליל וכיפי שמתאים לארוחת צהריים מהירה או ארוחת ערב לא מכבידה
 
מה צריך:
שקית פול ירוק קפוא
סלסלת פטריות מכל סוג שרוצים, פרוסות
כ-20 עגבניות שרי חצויות או תמר חתוכות לרבעים
בצל אחד קצוץ גס
תיבול אופציונלי: אבקת שום, צ'ילי גרוס, מלח, פלפל שחור טרי, מיץ מחצי לימון

איך מכינים:
מרתיחים מים בסיר קטן ומבשלים את הפול לפי ההוראות, בערך כעשרים דקות, מסננים
בינתיים חותכים את הירקות 
במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף
מוסיפים את הפטריות והעגבניות, מתבלים, ונותנים להם להתבשל קצת יחד בחום בינוני
מוסיפים את הפול המבושל ומערבבים
כשהעגבניות מתרככות מעט ומגירות את הנוזלים, מוסיפים מיץ לימון ומכבים את האש

אפשר להגיש עם אורז ולפזר מעל פטרוזיליה או כוסברה קצוצה