כוסמת וירקות בתנור

הכוסמת בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית לדגנים, עשירה בנוגדי חמצון, חלבון איכותי וסיבים תזונתיים, מכילה מינרלים כמו אבץ, ברזל, סלניום ומגנזיום וגם וויטמינים מקבוצת B.
בנוסף היא עשויה לסייע בהורדת הכולסטרול ובאיזון רמות הסוכר.
היא נפוצה בכל העולם, בצרפת מכינים מקמח כוסמת קרפים מעולים שנקראים "Galette de sarrasin"
ברוסיה ובמזרח אירופה מכינים ממנה דייסה מלוחה או מתוקה (קַאשַה) ופנקייק רוסי (בליני), וביפן משתמשים בה להכנת אטריות הסובה.
באיטליה היא משמשת להכנת פסטה הנקראת "פיצוקרי".
דווקא בבישול רגיל היא לא ממש טעימה, קשה להפטר מטעם הלוואי המריר, אבל בתנור זה יוצא מעולה
כמו עם כל הדגנים והקטניות אני ממליצה לשטוף במסננת לפני השימוש
מה צריך
כוס וחצי כוסמת ירוקה שטופה
בצל סגול גדול חתוך לרצועות
ירקות לפי מה שיש בבית: קוביות בטטה או חציל, שומר פרוס לרצועות, פרחי ברוקולי, אפונה קפואה - הכל יתאים כאן
אפשר לשדרג עם חצי כוס עדשים כתומות או שחורות מושרות לפחות שעתיים במים, במקרה כזה להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים לסיר
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
סילן, מלח
כף תערובת עשבי תיבול יבשים/ אורגנו/ תימין/ או עלים טריים - מה שיש ומה שאוהבים
מומלץ ולא חובה - צ'ילי יבש
כלי עם מכסה מתאים לאפיה - תבנית/ סיר עם מכסה ללא חלקי פלסטיק

איך מכינים
מחממים תנור ל 200 מעלות
מניחים את הבצל בקערה, מוסיפים כפית סילן (או מייפל) וחצי כפית מלח, מערבבים ומניחים בצד
מערבבים בתבנית את הכוסמת עם השמן והתבלינים, וכפית מלח (עדיף תמיד להשתמש במלח שחור או הימלאיה)
מוסיפים את הירקות והמים ומערבבים
מניחים את הבצל מעל הכל, סוגרים ומכניסים לתנור ל-45 דקות
לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים עוד רבע שעה

מגישים עם עלים טריים של פטרוזיליה או כוסברה