בפעם הראשונה שהכנתי ניוקי נכשלתי
הוא יצא קצת גומי, עם גושים לא מבושלים של תפוח אדמה, ובאופן כללי לא אכיל.
זרקתי לפח ונשבעתי לא להכין שוב לעולם
עם הזמן, והנסיון, חזר לי האומץ והחשק להכין שוב
מאז אני לא מפסיקה, משלבת כל מיני ירקות, מנסה רטבים וטעמים חדשים...
זה באמת באמת לא קשה, רק צריך להקפיד על כמה כללים מאוד פשוטים:
-מבשלים את תפוא האדמה עם הקליפה ומועכים כשהם חמים (כמובן אחרי קילוף)
-הפירה צריך לצאת חלק לגמרי
-אסור להוסיף יותר מידי קמח כי זה יצא יבש, מצד שני אין כלל קבוע לכמות כי זה תלוי בירק ובזן שלו...
זה בעיקר עניין של ניסוי וטעיה, כדאי בהתחלה להצמד לסוג הקל ביותר שזה תפוא אדומים (אם השגתם תפו"א מזן באטר הסתדרתם) ואחרי שתתמקצעו לנסות גם שילובים אחרים.