מרק פול ירוק, ארטישוק ובטטה

אני בדרך כלל לא מתכננת את הבישולים מראש
פשוט בודקת מה יש במקרר, במקפיא או במזווה ומשם מאלתרת
השבוע ביקרו אותנו אורחים מטקסס
רציתי להכין מרק טעים ומחמם, כזה שירגיש להם חורף ישראלי
במקפיא היה לי פול ותחתיות ארטישוק (כן סנפרוסט, זה בסדר גמור), הוספתי להם בטטה, בצל ושום, והתוצאה מעולה
מהיר ומאולתר יכול להיות גם ממש טעים!
מה צריך:
שקית תחתיות ארטישוק- לשטוף קצת כדי שיפשיר ואז לחתוך לרבעים
חצי שקית פול ירוק
בצל גדול קצוץ גס
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
לפחות 4 שיני שום (כמה שיותר- יותר טעים) - קלוף, מעוך קצת עם הסכין ואז קצוץ גס
1-2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גסות (להוסיף למרק גם את כל מה שמטפטף!)
מיץ מלימון שלם
8 כוסות מים רותחים
פלפל ומלח, שום גרוס אם אוהבים
שדרוג היסטרי- כפית תבלין פרובנס (עשבי תיבול איטלקים, אם אין אז אורגנו ותימין יתאימו גם)

איך מכינים:
מטגנים בצל ב-2-3 כפות שמן זית, על אש בינונית, רק עד ששקוף
מוסיפים בטטה, ארטישוק ושום, מטגנים 2 דקות ואז מוסיפים עגבניות ותבלינים
כשהעגבניות מגירות את הנוזלים, מוסיפים מים ופול
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים
מבשלים עד לריכוך, בערך 20-30 דקות
מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומגישים