קינואה למתחילים ושדרוג דובדבנים למתקדמים

למה בכלל לאכול קינואה?
הקינואה נחשבת במטבח לדגן, אבל זה למעשה זרע שמכיל חלבון מלא, ברזל, סיבים תזונתיים, זרחן ומגנזיום.
היא יכולה להיות ארוחה מלאה בפני עצמה, ותחליף מעולה גם לחלבון מהחי וגם לפחממות (כמו חיטה, אורז ותפוח אדמה).
היא מתאימה לרגישים לגלוטן, ולשומרי כשרות בפסח...
והכי חשוב? קל מאוד להכין וזה אפילו טעים.
יש שתי דרכים בסיסיות להכין קינואה, אבל קודם כל שוטפים היטב במסננת
 
מכינים כמו פסטה:
מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים קינואה שטופה בכמות שדרושה לכם
מבשלים עד שהגרגרים רכים ויש נבט קטן
מסננים ושוטפים במים קרים
מוסיפים לסלט או מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם ירקות

מכינים כמו אורז:
מודדים כוס קינואה (מכפילים בהתאם לצורך), שוטפים, ומעבירים לסיר
קולים על הכיריים למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהגרגרים יבשים
מוסיפים 2 כפות שמן זית, מערבבים דקה ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מלח ופלפל לפי הטעם
מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שנגמרים הנוזלים
אופציה טעימה-
מטגנים בצל קצוץ עד שנעשה שקוף, מוסיפים לקינואה אחרי הקליה ומטגנים יחד דקה

קינואה בדובדבנים:
לאחר הטיגון מוסיפים 2 כפות דובדבנים מגולענים - אפשר מצנצנת או קפואים
מוסיפים חצי כפית קינמון, אם אוהבים אז גם אבקת צ'ילי חריף
מבשלים לפי ההוראות