מרק אזוקי, שורשים ופטריות

מרק מושלם לחורף
אני השתמשתי בבטטה סגולה שיש לה טעם אדמה מיוחד וצבע מהמם, אבל אפשר לשלב בו כל שורש אחר או לשלב כמה שורשים
בטטה, דלעת, ארטישוק ירושלמי, לפת, קולורבי, באמת הכל הולך ומה שיש לכם בבית יתאים
במקום אזוקי אפשר שעועית אחרת, או עדשים
מה צריך:
בצל סגול או רגיל קצוץ גס
2 בטטה סגולה ואחת רגילה, או כל שורש אחר שמתאים לכם, חתוך לקוביות בינוניות
כחצי שקית שעועית ירוקה קפואה, או חבילה של שעועית טריה
6 שיני שום (אפשר גם יותר אם אוהבים) מעוכות קצת בסכין ואז חתוכות גס
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
2 כפות עשבי תיבול יבשים- כוסברה/ פטרוזיליה/ תימין
אבקת צ'ילי או צ'ילי גרוס לפי הטעם, אפשר גם לוותר אם לא אוהבים אבל זה מאוד מוסיף
חצי כפית תבלין גראם מסאלה (מומלץ להזמין בקישור) או לחילופין- קינמון, ציפורן והל

איך מכינים:
מטגנים בצל ובטטות ב 2-3 כפות שמן זית, על אש בינונית
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים שום, מערבבים יחד דקה
מוסיפים מים ואזוקי, מכסים ומבשלים עד לריכוך
כעת מוסיפים את הפטריות והשעועית הירוקה, מבשלים עוד כעשר דקות ומגישים
מומלץ לסחוט מעט לימון ולקשט בעלי פטרוזיליה טריים

אם לא תחסלו הכל מייד, למחרת הוא יהיה אפילו יותר טעים- הנוזלים יספגו וישאר תבשיל רך שאפשר להגיש לצד אורז