דוחן - מי אוכל מזון לציפורים?

דוחן הוא מזון בסיסי בהרבה מקומות בעולם, כולל המזרח הרחוק ואפריקה
אפילו הטף שמשמש להכנת האינג'ירה האתיופית הוא זן של דוחן.
זהו דגן בריא מאוד
מסייע לעיכול כי הוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים
מגן על הלב בזכות תכולת מגנזיום גבוהה
בעל ערך גליקמי נמוך ומייצב את רמות הסוכר בדם
הוא ללא גלוטן ומכיל ברזל וחומצה פולית
בקיצור, דגן בריא ומומלץ ועכשיו נשארה רק השאלה- זה גם טעים??
לדוחן עצמו אין טעם מיוחד, והיתרון שלו שהוא יכול להשתלב במאכלים שונים
אפשר להגיש אותו עם מרק ירקות- כתחליף דיאטטי ונטול גלוטן לקוסקוס
אפשר להוסיף ממנו כמה כפות לסלט ירקות
אפשר להכין איתו סלט טאבולה ללא גלוטן

הדבר הכי חשוב זה לדעת איך לבשל אותו, כדי שלא יצא דייסתי ומריר

בישול בסיסי של דוחן:

שוטפים במסננת 1-2 כוסות דוחן
אם יש זמן, אפשר להשרות חצי שעה במים, ולהחליף אותם פעמיים, אבל זה לא הכרחי
מסננים היטב
מחממים מחבת יבשה (ללא שמן!) ומייבשים עליה את הדוחן השטוף
קולים אותו מעט, אבל שלא ישרף. כאשר הגרגרים יבשים לגמרי- מסירים מהאש
מעבירים את הדוחן לסיר, מכסים בהרבה מים ומבשלים כמו פסטה
זה יקח בסביבות 20-30 דקות, תלוי אם השרתם קודם
מידי פעם מערבבים בכף עץ
כשכל הגרגרים פתוחים ורכים, מסננים במסננת ושוטפים היטב במים קרים
כעת יש לנו דוחן מבושל, שאותו אפשר להגיש כמו שהוא כתוספת לארוחה, רק מתבלים במעט שמן זית, פלפל ומלח
מומלץ מאוד בתוך מרק ירקות!