טופו עדשים כתומות

מיה הבת האמצעית שלי מאוד אוהבת טופו
היא מוכנה לאכול טופו בכל יום
ולא שיש לי התנגדות לסויה, אם היא אורגנית ולא מהונדסת זה סה"כ מזון בריא ומזין, אבל ממש לא מומלץ לצרוך אותו על בסיס יומי.
במחשבה הזו יצאתי לחיפוש אחרי תחליפים שיעמדו בדרישות הבריאות המחמירות שלי :) ודרישות הטעם הבלתי מתפשרות שלה...
אז בעצם, סויה זו קטניה, ואם מכינים ממנה טופו למה שלא נכין מקטניות אחרות??
את המתכון הזה אפשר להכין עם כל קטניה, חומוס, עדשים ירוקות, שעועית ואפילו אפונה.
עם כל קטניה תקבלו צבע וטעם שונים, וכדאי לנסות ולמצוא את הסוג שהילדים יאהבו.
אחרי ההכנה הראשונית הקלילה, אפשר לעשות עם זה כל מה שתרצו, לטגן, לאפות, להשרות במרינדה, לצלות על האש ועוד.
מה צריך:

200 גרם קטניה יבשה, במקרה הזה עדשים כתומות
חצי כפית מלח
זהו!!

איך מכינים:

משרים את הקטניה למשך 8 שעות, מסננים, מעבירים למעבד מזון
טוחנים בפולסים קצרים כדי לשבור את קשרי החלבון
מוסיפים 500 מ"ל מים וטוחנים למרקם חלק
מסננים לתוך סיר, מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד, זהירות זה נדבק!
מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד שהבלילה מסמיכה ונדבקת לכף.
מעבירים לתבנית פיירקס קטנה ומחכים שעה
הטופו מוכן!
אפשר לגוון בתבלינים נוספים, שום, עשבי תיבול מיובשים, פלפל צ'ילי יבש....

עכשיו אפשר להשתמש בו איך שתרצו, למשל לתבל בקצת סויה וסילן ולהקפיץ בווק עם אורז או אטריות וירקות