פנקייק חלבון טבעוני ללא גלוטן

פנקייקים טעימים ומזינים במיוחד
למרות שהם טבעוניים הם מכילים הרבה חלבון בזכות העדשים, ללא גלוטן
(מי שרגיש ישתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן, אני מזמינה מאייהרב כי יותר משתלם, אבל יש גם בסופרמרקט)
זרעי פשתן מחליפים כאן את הביצה, תמצאו אותם במחלקה האורגנית בסופר וכמובן אפשר גם להזמין
לא חייבים את החומץ, אבל הוא מוסיף אווריריות
התמרים הם למתיקות, אפשר לוותר עליהם אם מורחים ממרח מתוק או אם רוצים להכין לא מתוק

מה צריך?

1/2 כוס עדשים כתומות או צהובות (95 גרם)
כוס שיבולת שועל (90 גרם)
2 בננות בשלות
2 כפות פשתן
כף חומץ תפוחים
3/4 כוס מים (180 מ"ל)
2 תמרים

איך מכינים?

משרים את העדשים במים חמים למשך מינימום שעה (אפשר להשאיר גם כל הלילה)
מסננים, מכניסים לבלנדר או מעבד מזון יחד עם כל שאר החומרים וטוחנים לבלילה חלקה
מכינים פנקייקים על מחבת משומנת קלות (עדיף בשמן קוקוס), על חום בינוני
כשהפנקייק כבר לא נוזלי, הופכים בזהירות לצד השני לדקה נוספת

מומלץ להגיש בליווי פירות טריים, אפשר גם להכין מחית פירות יער קפואים, זה יוצא מדהים