אנטיפסטי ירקות בסיסי

אנטיפסטי זה מושג כללי שמתאר מגוון של מנות ראשונות שמגישים באיטליה לפני המנה העיקרית, שהיא הפסטה כמובן
אבל בארץ בדרך כלל מתכוונים לירקות צלויים בתנור
זו מנה מאוד פשוטה להכנה, אבל צריך לדעת כמה כללים בסיסיים ולהקפיד עליהם, אחרת מקבלים ירקות סמרטוטיים או קשים מידי
אפשר לגוון בסוגי הירקות, להתנסות בירקות שאף פעם לא הכנתם 
המנה מתאימה מאוד כתוספת לכל מנה עיקרית, ואת השאריות אני אוהבת לשלב במנות חדשות שנוצרות באותו הרגע
אז הנה כמה כללים בסיסיים:

כלל ראשון- תמיד לחמם היטב את התנור לפני הכנסת הירקות: אני מדליקה את התנור בחום של כ-200 מעלות ואז מתחילה לקלף ולחתוך
כלל שני- ירקות רכים כמו קישוא אופים בנפרד, אחרת הם יהפכו לסמרטוט עד שהשאר יאפו
על אותו משקל, גם ירקות קשים מאוד כמו סלק אני אופה בנפרד, ובמקרה שלו זה גם עדיף אם לא רוצים שהכל יצבע באדום
תיבול - מעט שמן זית, מעט מלח, אפשר גם עשבי תיבול יבשים או צ'ילי גרוס, וזהו. לא צריך יותר מזה כלום, הירקות טעימים מספיק בפני עצמם
כלל שלישי - כמה זמן בתנור? אז כאן זה טריקי, כי משך הצליה משתנה בכל תנור, זה לרוב יהיה בין 40-60 דקות. 
תדעו שהזמן הגיע כאשר הירקות יהיו רכים מספיק לאכילה, טיפה שחומים, אבל כמובן לא שרופים

איזה ירקות אפשר לצלות?
כמעט כל דבר!
חצילים, קולורבי, שומר, כרובית, בטטות, דלורית, דלעת ערמונים, תחתיות ארטישוק (מהמקפיא לתנור), פטריות, סלקים שלמים, עגבניות שרי, ועוד