לחם בננה עם אופציה טבעונית וללא גלוטן

אצלי בבית מאוד אוהבים בננות אבל יש לנו שריטה, אנחנו אוכלות אותן רק כשהן ממש גבוליות, דקה אחרי שזה כבר לא בוסר אבל עדיין לא רך בכלל.
ככה שתמיד נשארות המון בננות שלא רוצים לאכול...
חלק אני מקפיאה לשייקים, וחלק הופכות לפנקייק, לחם, עוגות...
הבת שלי שלא אוהבת בננות תמיד שואלת אותי בחשדנות -  זה עם בננה??
בקיצור, זה המתכון האולטימטיבי ללחם בננה עם אפשרות לטבעוני ללא גלוטן.
בהבטחה, הוא הכי טעים שתכינו אי פעם.
הוא לח, רך ודחוס, והוא קל להפליא להכנה, אין צורך בהחלפת ביצים.
עם קצוות מקורמלים מדהימים, קראסט בחלק העליון ותחושת קרמל עדינה,
זה יהיה להיט אצל כולם, אפילו אנשים לא טבעוניים שאוכלים גלוטן.
3 בננות בינוניות, מעוכות (כ-350 גרם משקל קלוף, חצי כוס)
1 כף מיץ לימון
115 גרם חמאה/ חמאה טבעונית/ שמן קוקוס/ מומסת אבל לא חמה 
100 גרם (1/2 כוס) סוכר קוקוס או חום בהיר
40 גרם (3 כפות) יוגורט/ יוגורט טבעוני/ קרם קוקוס מוצק, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
240 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן או תערובת קמח ללא גלוטן בתוספת ½ כפית קסנטן/ גואר גאם (אם תערובת הקמח ללא גלוטן לא מכילה קסנטאן גאם.)
2 כפיות אבקת אפייה
¾ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
לא חובה אבל מוסיף -  ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
לא חובה אבל ממש ממש מוסיף - 90-120 גרם (¾-1 כוס) אגוזי פקאן קלויים, קצוצים

איך מכינים
מניחים את רשת התנור במצב האמצעי, מחממים את התנור ל- 190ºC ומרפדים תבנית לחם בנייר אפייה (יש בחנויות נייר בצורת תבנית אינגליש קייק, זה ממש נוח).
בקערה גדולה, מערבבים את הבננות המעוכות עם מיץ הלימון, ולאחר מכן מוסיפים את החמאה המומסת, הסוכר, היוגורט והוניל. מקציפים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, קסנטן גאם, מלח, קינמון ואגוז מוסקט.
מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח (חתיכות בננה זה בסדר).
מקפלים פנימה את אגוזי הפקאן הקלויים הקצוצים עד שהם מתפזרים בצורה אחידה בבלילה.
טיפ: אפשר לשמור חלק מהפקאן הקצוץ לפיזור על גבי הבלילה לפני האפייה, אם רוצים.
מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת כף רטובה. אם השארתם בצד אגוזי פקאן קצוצים, פזרו אותם מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-(190ºC) למשך כשעה - שעה 10 דקות, או עד שתפח היטב, חום זהוב מלמעלה וקיסם יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים מחוברים .
אם לחם הבננה מתחיל להשחים מהר מדי, מורידים מעט את הטמפרטורה ומכסים אותו בתבנית תנור הפוכה וממשיכים לאפות עד שהוא מוכן. 
לאחר האפייה, מניחים לו להתקרר בתבנית הלחם כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותו מהתבנית לרשת לצינון.
את לחם הבננה מומלץ להגיש חם או מקורר לחלוטין לטמפרטורת החדר.
אחסון: הלחם נשמר היטב בכלי סגור במקום קריר ויבש למשך 3-4 ימים, אם תצליחו להתאפק