לחם כוסמת טף מהיר ללא השריה

יש המון מתכונים ללחם כוסמת, וזה תמיד דורש השריה של לילה או לפחות כמה שעות
אבל מה לעשות שלא תמיד אנחנו מתוכננים מראש, ולפעמים מתעוררים בבוקר עם קרייבינג מטורף ללחם טעים עם קראסט וציפוי גרעינים? :)
אז את הלחם הזה מכינים במהירות, חמש דקות עבודה וחצי שעה בתנור
אחכ צריך לחכות שיתקרר כדי לפרוס
אפשר לשמור עטוף במגבת למשך כמה ימים או להקפיא אחרי שפרסתם ולחמם בטוסטר
תצטרכו קמח כוסמת - אפשר לקנות קמח אבל יותר טעים לטחון לבד בבלנדר, זה באמת ממש קל
וקמח טף דק או מלא, אפשר גם להחליף אותו בקמח אחר או עוד כוסמת
רכיבים:
כוס קמח כוסמת ירוקה 
כוס קמח טף
כוס גרעיני חמניה/ דלעת/ אגוזים
2 כוסות מים
כפית מלח (עדיף תמיד מלח שחור)
כפית תבלין לפי טעמכם - אורגנו, תימין, תערובת פרובנס, שום וכו'
כפית חומץ תפוחים
כפית אבקת אפיה

הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים תבנית לחם במעט שמן זית
מערבבים קמחים, גרעינים, מים, תבלינים
מוסיפים אבקת אפיה וחומץ, מערבבים ומייד מעבירים לתבנית
מפזרים מלמעלה עוד גרעינים, שומשום או בצל מיובש
ואופים 30 דקות
מחלצים מהתבנית, מעבירים לצינון מלא על רשת התנור