שייק בוקר שגם ילדים אוהבים

שייק ירוק זו אחת הדרכים הבריאות ביותר להתחיל את היום
הוא נותן לנו אנרגיה, לא מעמיס, מנקה את מערכת העיכול ומזין אותנו בויטמינים ומינרלים
הרבה אנשים אומרים לי- אבל שייק זה לא טעים!
אני לא אוהב, הילדים שלי לא ישתו את זה!
אז זהו שאפשר להכין אותו ממש ממש טעים, בלי לוותר על הבריאות
 

אז איך להכין שייק מוצלח?

כלל ראשון
אם אתם כבר חזקים בעולם השייקים, או אוהבים את טעם העלים הירוקים- תכניסו הרבה מהם, כמה שיותר- יותר בריא
אבל לרוב האנשים הטעם הזה הוא חזק ולא עובר בקלות, לכן אני ממליצה להתחיל בכמויות קטנות יחסית, ובהדרגה להוסיף יותר.
בעיקר אם מתחילים להכין לילדים, הכניסו 3-4 עלים בשלב הראשון
לאחר שיתרגלו לטעם תוכלו להוסיף ולהגיע לכמות יפה שתיתן לכם הרבה ערך תזונתי.
באיזה עלים אפשר להשתמש? הכל! בתמונה למטה רואים קייל ובקצ'וי, שניהם נהדרים, אפשר גם פטרוזיליה, עלי תרד, עלי בייבי באמת כל מה שתמצאו. אבל חשוב מאוד לקנות עלים אורגנים. הסבר למה תמצאו בכתבה: אורגני- זה באמת חשוב?

כלל שני

הוסיפו מספיק פירות מתוקים וגם פירות חמוצים, כדי לטשטש את טעם העלים וליצור טעם מאוזן
פירות כמו בננה, מנגו, אפרסמון, תמר, יתנו מתיקות שתשתלט על כל הטעמים האחרים והילדים יאהבו
כדי שלא יהיה מתוק מידי, אזנו אותם בפרי חמוץ כמו תפוח ירוק, קיווי, חופן פירות יער קפואים


כלל שלישי

המראה חשוב מאוד ובעיקר לילדים. 

ככל שיהיו יותר עלים בשייק, הצבע שלו יראה חום יותר, לכן הוסיפו לו חומרים (בריאים!!) שיצבעו אותו בצבעים יפים.

כדי לקבל שייק וורוד הוסיפו חתיכת סלק (טרי או מבושל משקית וואקום), תותים, פירות יער, אבקת פירות וירוקים (כתבו לי ואזמין לכם).
לקבלת שייק צהוב או כתום השתמשו במנגו, אננס, פפאיה (אפשר גם קפואים)

גיוונים
אם מצאתם שילוב פירות שטעים לכם, אפשר להתבסס עליו, בהתאם לזמינות של העונה. 
כיף וטעים להוסיף לשייק חופן של אגוזים, זה נותן מרקם קרמי יותר, כמעט חלבי, וגם מוסיף לשייק שלכם חלבון ומינרלים חשובים. 
חשוב מאוד לגוון כאן את הסוגים ולא להדבק לשקדים בלבד.
יום אחד קשיו, יום אחר גרעיני חמניה ואפילו פיסטוקים ילכו מצויין. הכלל היחיד הוא לקנות הכל לא קלוי!
כי לאגוזים קלויים אין ערך תזונתי, רק קלוריות

והכי חשוב, קנו קשי נרוסטה איכותיים- זה כיף וקריר בפה וגם שומר על הסביבה