מתכונים

קארי ירקות תאילנדי

האוכל האהוב עלי בעולם הוא האסייתי אני מכורה לסושי, לתבשילים הודים ולמנות אסייתיות מוכנה לאכול אותם כל יום יש בהם שילוב של כל מה שאני אוהבת - חריף, מתובל, ירקות, ויחד עם זאת מזין ובריא ולרוב גם לא משמין בדרך כלל נוטים לחשוב שצריך להשקיע המון עבודה בהכנה של מנות כאלה, אבל אני תמיד מוצאת קיצורי דרך אחד הקיצורים המוצלחים ביותר הוא רטבי קארי מוכנים למשל של בלו אלפנט או של חברת ארוי-די, זו שמייצרת את קרם הקוקוס בקרטון הירוק. אפשר למצוא אותם במדפים האסייתים במרכולים אם לא תשיגו, אפשר לתבל לבד לפי...

תבשיל קטניות בסיסי

קטניות זה מזון בריא מאוד, עם המון חלבון, ויטמינים וברזל הרבה אנשים חוששים להתעסק איתן, בגלל משך הבישול הארוך אבל באמת שאין מה לחשוש, רק לדאוג להשרות מראש! אפשר להשרות ואז לשמור במקפיא בצנצנת אטומה, וכשרוצים לבשל- להפשיר ולהשתמש אפשר גם להקפיא אחרי בישול, וכך יש לכם קטניות מבושלות קפואות, בדיוק כמו אלו הקנויות

טופו חומוס עם תחתיות ארטישוק וחצילים ברוטב ווסאבי

מצאתי בחנות מוצר חדש, הוא נראה ומרגיש כמו טופו אבל עשוי לחלוטין מחומוס הטעם קצת שונה, אבל לדעתי טעים והיתרון הגדול הוא הערך התזונתי החשוב שיש לחומוס הכנתי אותו כמו שאני מכינה טופו- חתוך לקוביות ומטוגן, ועשיתי מבחן טעימה בבית שתי ילדות בררניות אמרו לא טעים, הילדה של השכנים דווקא אהבה יש לי תכנון לנסות את זה שוב עם תיבול של דבש וסויה, אולי ככה יאהבו בינתיים שילבתי אותו עם אנטיפסטי שנשאר לי במקרר- תחתיות ארטישוק וחצילים, אבל אפשר גם עם ירקות אחרים כמובן התיבול לא חריף, למרות הוואסבי, וממש מוצלח,...

אנטיפסטי ירקות בסיסי

אנטיפסטי זה מושג כללי שמתאר מגוון של מנות ראשונות שמגישים באיטליה לפני המנה העיקרית, שהיא הפסטה כמובן אבל בארץ בדרך כלל מתכוונים לירקות צלויים בתנור זו מנה מאוד פשוטה להכנה, אבל צריך לדעת כמה כללים בסיסיים ולהקפיד עליהם, אחרת מקבלים ירקות סמרטוטיים או קשים מידי אפשר לגוון בסוגי הירקות, להתנסות בירקות שאף פעם לא הכנתם  המנה מתאימה מאוד כתוספת לכל מנה עיקרית, ואת השאריות אני אוהבת לשלב במנות חדשות שנוצרות באותו הרגע אז הנה כמה כללים בסיסיים:

מרק אזוקי, שורשים ופטריות

מרק מושלם לחורף אני השתמשתי בבטטה סגולה שיש לה טעם אדמה מיוחד וצבע מהמם, אבל אפשר לשלב בו כל שורש אחר או לשלב כמה שורשים בטטה, דלעת, ארטישוק ירושלמי, לפת, קולורבי, באמת הכל הולך ומה שיש לכם בבית יתאים במקום אזוקי אפשר שעועית אחרת, או עדשים

דוחן וירקות אפויים או - איך מכינים מנה חדשה משאריות

את המנה הבאה אילתרתי בשלוש דקות משאריות שהיו במקרר, ויצא כל כך טעים שמיהרתי לכתוב לפני שאשכח זו גם דרך מעולה לחמם אוכל מהמקרר אם גם לכם אין מיקרוגל :) מי לא מכיר את הסיטואציה: צהריים.... (או אולי ערב) יש אוכל מאתמול במקרר אבל לא מתחשק לאכול אותו בא לך משהו אחר או שאולי הילדים מתלוננים- מה, שוב אותו דבר??? אז מה עושים? להתחיל לבשל מחדש?  וגם, מה עם האוכל שכבר הכנו? אז לא צריך לבשל אוכל חדש, אפשר לייצר מנות חדשות ממה שכבר קיים הנה דוגמא אחת לניצול שאריות, אתם יכולים להשתמש בכל היצירתיות שלכם...

מרק פול ירוק, ארטישוק ובטטה

אני בדרך כלל לא מתכננת את הבישולים מראש פשוט בודקת מה יש במקרר, במקפיא או במזווה ומשם מאלתרת השבוע ביקרו אותנו אורחים מטקסס רציתי להכין מרק טעים ומחמם, כזה שירגיש להם חורף ישראלי במקפיא היה לי פול ותחתיות ארטישוק (כן סנפרוסט, זה בסדר גמור), הוספתי להם בטטה, בצל ושום, והתוצאה מעולה מהיר ומאולתר יכול להיות גם ממש טעים!

לחם קינואה שטוח

לחם שטוח מקינואה בלבד ללא גלוטן, טבעוני, שאפשר לתבל איך שמתחשק לכם נסו להוסיף לו שבבי בצל, עשבי תיבול יבשים, שומשום או גרעינים..

תבשיל מהיר של פול ירוק, פטריות, עגבניות ובצל

המתכונים הכי טובים הם אלו שמאלתרים ברגע מהמצרכים שיש בבית חשוב כמובן לדאוג שתמיד יהיו כמה סוגי קטניות קפואות במקפיא, כדי שאפשר יהיה לבשל במהירות הכי בריא וזול להכין את זה לבד, אבל אין שום בעיה גם לקנות קפואים בסופר ולשמור במקפיא במתכון הבא השתמשתי בשקית של פול ירוק קפוא, בישלתי אותו קודם בנפרד כי רציתי שהתבשיל הסופי יתבשל רק מעט הירקות עברו בישול קצר ונשארו רעננים התוצאה היא תבשיל קליל וכיפי שמתאים לארוחת צהריים מהירה או ארוחת ערב לא מכבידה  

שייק בוקר שגם ילדים אוהבים

שייק ירוק זו אחת הדרכים הבריאות ביותר להתחיל את היום הוא נותן לנו אנרגיה, לא מעמיס, מנקה את מערכת העיכול ומזין אותנו בויטמינים ומינרלים הרבה אנשים אומרים לי- אבל שייק זה לא טעים! אני לא אוהב, הילדים שלי לא ישתו את זה! אז זהו שאפשר להכין אותו ממש ממש טעים, בלי לוותר על הבריאות   אז איך להכין שייק מוצלח? כלל ראשון אם אתם כבר חזקים בעולם השייקים, או אוהבים את טעם העלים הירוקים- תכניסו הרבה מהם, כמה שיותר- יותר בריא אבל לרוב האנשים הטעם הזה הוא חזק ולא עובר בקלות, לכן אני ממליצה להתחיל בכמויות...